Antwoorden op veel gestelde vragen
 

 1. Ik woon in Den Bosch, kan ik dan steun aanvragen bij sMDN Tilburg?
  Nee, sMDN-Tilburg is bedoeld voor inwoners woonachtig in (de gemeente) Tilburg, en die hun huisdier ook laten behandelen door een dierenarts in de gemeente Tilburg. Uw eigen dierenarts kan u misschien helpen of de regionale Dierenbescherming waar Den Bosch onder valt.
   
 2. Mijn kat heeft een chronische ziekte en moet hiervoor special dieet krijgen. Kan ik daarvoor een beroep doen op sMDN?
  SMDN geeft geen financiële steun voor voeding, vlooienmiddelen ,vaccinaties of wormmiddelen. Dat zijn voorzienbare kosten waarvoor u als huisdiereigenaar zelf moet reserveren.

 3. Mijn dochtertje heeft een cavia die ziek is. Wij moeten samen rondkomen van 40 euro in de week en kunnen de rekening van de dierenarts niet in één keer betalen. Kan sMDN helpen?
  Als u valt onder maatschappelijk werk en u woont in Tilburg en gaat naar een Tilburgse dierenarts, dan helpt sMDN. Als u niet bekend bent bij maatschappelijk werk is het te adviseren dat u een persoonlijk gesprek aanvraagt met de uw eigen dierenarts of de paraveterinair van uw dierenkliniek om een en ander uit te leggen.
   
 4. Mijn client heeft geen geld voor een eigen bijdrage aan de kosten. Daarom vraag ik sMDN om alle kosten van de medische behandeling te betalen.
  De huisdiereigenaar betaalt bij een toekenning altijd een eigen bijdrage van 10% van de totale kosten.

 5. Wat gebeurt er als sMDN niet helpt?
  Wanneer een ziek dier niet geholpen wordt doe je dier en mens tekort. Er is bovendien een zorgplicht voor een ziek dier . Een dier dat vanwege gebrek aan geld naar een asiel moet kost ook geld en dit levert groot verdriet op voor zijn baasje . Met de wetenschap dat mensen met een dier gezonder zijn adviseert sMDN: investeer in de gezondheid van dieren dan, investeer je ook in de gezondheid van mensen

 6. Vind stichting Mens Dier Nood dat ieder mens recht heeft op een dier?
  Ja, ook arme mensen hebben recht op een huisdier, mits zij hier goed voor kunnen zorgen. Schaf geen gezelschapsdier aan als er geen geld is voor de noodzakelijke dagelijkse kosten (eenmalig chippen, ontwormen, reguliere inentingen, vlooien- en tekenbehandeling, voeding).